Jordgubbar!

Dagens frukost, jordgubbar med mjölk & grädde. DÅ vet man att det är sommar på riktigt.


Sen att jag 'råkade' introducera Nutella på rostade mackor till tjejerna. 
Det var kanske inte såå bra, får väl stå mitt kast och se till att äta ur den burken snabbt, för nu vill de inget annat ha på mackorna. ..Konstigt va?! ;)

GodisMonster! 

It's blowing in the wind.


Igår blev det så äntligen dags för en tur ut på sjöa. Tjejerna var uppåt och spralliga och det var en sån vacker kväll. Helt stilla & solen gick ner över oss.
synd bara att vi kom på detta ett par timmar för sent så det blev bara en kort liten båtfärd, men Emma lyckades få upp en fin abborre på spinnare nästan på första kastet,.
Det var roligt, men hur man förklarar för den lilla 6-åringen att man inte kan få upp fisk på beställning, det är ju ett litet bekymmer. ;)
Hon var så avundsjuk på att Emma fick en fisk.
Efter det satte sig ett drag i en pinne på botten så vi fick ro dit och kroka loss draget och sen var det fiskestället förstört. 
 Så det blev den enda fisken som ville  nappa i går. Men det var bara helt underbart att få komma ut, känna sjöluften, höra måsarnas trätande & bara ta det lugnt en stund. Bestämde igår att vi skulle ut en runda idag oxå, men då även meta lite. 
Men det blåser ganska ordentligt idag, får se senare om det lugnar ner sig lite. Vill hinna ut så mkt som möjligt medan man kan. Om ett par veckor kommer jag väl inte ens i båten. ;)) 

Ha en fin dag ni alla, nu ska jag göra mig iordning lite, fara in en vända till stan. 
Sen hem och försöka få fram nån mask. Se om jag kan leja dotra till förste maskplockare. ;)
Barnen ville visst ner och bada oxå.. brrrr. 

HejSvejs! Midsommar -12

Äntligen kommer här ett inlägg från midsommar också! Börjar lite i fel ände idag visst, men så får det bli. Hela bloggen är knas och allt annat än sig lik nu ändå så det får bli lite kokko, det tar vi inget extra för alls. ;)


Michelle & lille Felix hade fått på sig fina midsommarkransar. (de var lite yviga kransarna minsann ;)
De var så stolta & nöjda sååå! :)


Christine sköter musiken i tälten i sann DJ- anda! 


Söta lilla Fille igen! :)Självklart var flaggan hissad & i topp! 
Precis som det ska. :)
Jag gjorde 2 suuupergoda jordgubbstårtor!
Kan säga att de var smarriga med 2 Liter jordgubbar i VARJE tårta. ;))Den årliga krocketturneringen hade vi ju oxå såklart!
Är dock fortfarande osäker på vem som vann. :) Och nej, jag var inte med. 
Nöjde mig med att servera, övervaka och slappa i sann pregnant-anda. ;))Fina Christine & jag. ♥Här sitter vi alla och avnjuter midsommarmat i det stora tältet på gården. Det var tur att vi fick låna det för visst kom det regn, men tack vare detta kunde vi sitta ute och äta gott, grilla på kvällen & bara samtala i lugn och ro trots regnets droppar stundtals. Perfekt!

Denna bilden lånade jag från Kinna, hoppas det var okej då jag inte hade så mkt bilder, och jag slarvade väldigt med att fota från kvällen, för var en del som inte ens fastnade på kort. :/
Tråkigt.
Hade velat föreviga er alla! 

Tack för en underbart mysig och alldeles lagom midsommar! Och alla ni som kom, tack! 
Hoppas att vi gör om en repris nästa år. :)

Kram på er alla! //Monixx